The boys are back in town

Runt tre idag var vi framme på Strömsholm! Packade ut hästar och saker. Det värsta med att komma hem igen är nog allt som ska ut ur lastbilen..och all tvätt! Men om man bortser från det är det härligt att komma hem igen :)
Marielle hjälpte mig att packa ur lastbilen medan jag fixade med hästarna och hälsade på dom som varit kvar hemma!
På eftermiddagen kom det även folk från Equalityline tillsammans med Frédéric Butet him self för att kolla på våra sadlar! Vi ska beställa en ny sadel och fick idag hjälp med att avgöra vilken modell som passar bäst :)
Det händer saker, stora som små, mest hela tiden här och det är så roligt! Jag kunde idag på eftermiddagen/kvällen, när jag var klar med stallet, konstatera hur mycket jag tycker om mitt jobb och allt som hör till! Även fast det ibland är mycket jobb, med väldigt få timmar sömn, så är det här faktiskt det roligaste som finns! Och som min chef sa idag: "Vi håller på så länge det är roligt och när vi inte gör det längre är det bättre att göra något annat.." Ganska enkelt faktiskt, han är en klok man den där Fredricson! Viktigt att komma ihåg dom här bra stunderna till senare, när det inte går riktigt lika lätt! Och så länge det roliga överväger det jobbiga så kommer jag fortsätta att jobba på :)

Nu är jag ledig ett par dagar! Ska bli väldigt skönt då jag av någon anledning är väldigt trött. Imorgon ska jag ta lite sovmorgon för att sedan uträtta lite ärenden tillsammans med Erica. Sen ska det pluggas för hela slanten, måste försöka förstå mig på det här med lastbilar och allt som hör till :) Vill bli klar med körkortet så snabbt det bara går!

On the road again

Järngänget redo för avfärd mot Strömsholm


Roggel 26-29 januari

Vi hade fin utsikt när vi åkte över bron till Danmark!
Första stoppet vi gjorde efter Grevlunda/Skåne var alltså i Tyskland. Där fick hästarna vila över natten för att sedan åka vidare mot Holland på onsdag morgon.


Så här såg stallarna i Roggel ut.
Väl framme på plats började vi med att lasta ut hästarna, spåna upp boxarna ordentligt och bära in alla saker.
Efter det ska hästarna vet. besiktigas. Alla tre var förvånatsvärt lugna på besiktningen, annars brukar dom passa på att visa upp alla möjliga konster dom kan. (Speciellt Colmar och Lunatic :)
Sen fick dom äta och vila ett par timmar och på eftermiddagen kom Jens och red.


Jag hade Peders och Lisens hästar som grannar!
På bilden ser ni Thriller :)


Sture är hungrig!


Lunatic har utvecklat det något, enligt honom, omoderna nosluddet.
Här står han modell för sin nya kreation ;)


Lunatic och Jungfru fick ta emot varsitt pris i helgen!


Alla tre hästarna är duktiga på att slappna av även när dom är på tävling, vilket är väldigt skönt!


Men jag blev ganska förvånad när jag såg att Jungfru hade bjudit in en kompis att sova
middag tillsammans med henne :) Dom verkade trivas väldigt bra tillsammans!
Medan Lunatic jobbar på att ta fram nya modeller av nosluddet jobbar Sture på nya huvudbonader!
Vi låter kreativiteten flöda!

Hästarna rids eller longeras oftast även ett pass utöver det där dom hoppar. Mest för att göra dom mjuka och checka av att allt känns bra inför starten. Här har Jens precis ridit Jungfru eller Fröken Racer som hon även kallas :)
Malin, som jobbar hos Peder, gör ordning Cash in/Danny!


Kung på promenad!

Helgen har varit bra uppvärmnings tävling inför kommande säsong! Bra att kolla av hur hästarna känns efter vintern, även fast det känns bra på träning hemma kan det ibland kännas annorluna när man väl kommer ut på tävling!
Nu är vi på plats på Grevlunda igen för att åka vidare mot Strömsholm imorgonbitti! Hemma en vecka för att sedan ladda om för Elit tävlingarna i Borås v.6!

Back in Sweden

För bara några minuter sen rullade lastbilen in på svensk mark igen! Vi körde från tävlingsplatsen vid nio tiden igår kväll, Peder har hjälp Jens att köra! Om 1 h är vi framme på Grevlunda gården igen. Vi stannar där till imorgon då vi börjar köra upp mot Strömsholm igen :)
Mer uppdatering, med bilder, kommer under dagen!


Snabbt från Roggel

Allt går bra för oss här i Holland!
Det här en jätte bra "uppvärminings-tävling" inför vårsäsongen :)
Jungfru var 4 placerad i en 130 första dagen och Lunatic var 2 placerad i gårdagens 140! Colmar hoppar bra, men är något spänd. Han behöver några klasser för att komma igång :)
Så...en liten snabb resumé från oss här i Roggel, mer uppdatering kommer när vi är hemma i Sverige igen!
(Svarar även på kommentarer då, eftersom internet kostar mer eller mindre en förmögenhet här..)

Mot Tyskland

Nu är på vi påväg igen! Jag longerade Jungfru och Lunatic imorse, Colmar fick gå i skritten :) Alla tre är pigga och glada. Nu är vi påväg mot vårt nästa stopp i Tyskland, där stallar vi upp under natten för att fortsätta mot Holland imorgon! Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga under helgen, eftersom mitt internet inte funkar där. Men det kanske kommer lite inlägg från mobilen.. Annars får ni hålla ut till i början på nästa vecka när vi rullar in i Sverige igen :)
För er som undrar om man kan se debatten från igår kväll igen, hittar ni den här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688
Morgon mockning


Kung


På stall toaletten :)


Jungfru


Fina Grevlunda


Dags för longering!

Håll tummarna för oss i helgen nu!!


Framme på Grevlunda

Nu är vi framme på Grevlunda! Hästarna har fått varsinn fin box, jag har lagt in mat och hängt in vatten så dom verkar nöjda :)
Resan ner gick mycket bra, bra väglag och hästarna skötte sig utmärkt! Nu får vi alla vila några timmar och sen åker vi vidare imorgon. Även Peder ska dit med 3 hästar så vi kommer nog samåka med hans hästskötare Malin ner till nästa uppstallning. Vi kommer att stalla upp en gång till innan vi anländer till tävlingsplatsen.
Måste även tillägga att min chef är grym i TV rutan!! Heja heja!
Dags att börja packa


Malin kom ner till stallet när vi höll på att packa för fullt!
Hon passade på att fota oss in action :)
Marielle packar!


Vi fick ett, som alltid, varmt välkomnande när vi kom fram till Grevlunda!
Här är Litop (om jag inte minns helt fel..) som hälsar Lunatic välkommen in i grannboxen :)
Mot Skåne!

Hästar, foder och utrustning är nu inpackade i lastbilen och vi är på mot Skåne! Är sjukt taggad på att åka på tävling igen :) äntligen är vi igång!

Ni får inte missa Jens på TV ikväll! Kl 23.00 på TV4 kommer bl.a. Jens och Helena Lundbäck medverka i Kvällsöppet. För att diskutera den uppmärksamhet som blev i media efter att RGB tog Jerringpriset! Sevärt!


Hets

Sitter i bilen påväg till körskolan, är lite sent ute! Det skulle ju vara ironiskt att åka fast för fortkörning påväg dit..så bäst att ta det lugnt :)
Marielle fixar stallet nu på morgonen. Sen ska allt packas in i lastbilen! I natt stallar vi upp hästarna på Grevlunda, hos Peder och Lisen :)


Söndags fix

Hemma på lunch! Nu på förmiddagen har jag klippt Lunatic och Jungfru. Jungfru är helt klar men på Lunatic är huvudet kvar. Men det får Therese hjälpa mig med senare då han inte tycker att det är lika nödvändigt som jag tycker :)

Ett klipp från Uppsala igår.
Filmat med min Ipone så inte det bästa kvaliten..


Clinic Uppsala 21 januari 2012

Tidig morgon började lastbilen rulla mot Uppsala.
-12 grader ute.. Varför ska det alltid bli vrålkallt när vi ska dit?! Men iofs förra året var det nästan
dubbelt så kallt om jag inte minns fel så.. :)


Väl framme på plats började Jens morgonen med att ha lite träningar.
Vi packade in hästar och grejer i stallet!


Pandora verkade nöjd över att få följa med!


Oprah lika så!
Oprah är ett sto f-07 e. Quite Easy - Castor. Som just nu rids av Jossan som är dressyrkandidat här på RS.
Oprah ska utbildas för att sedan kunna gå in i verksamheten som en passande skolhäst!

På förmiddagen red Jens ett pass på Pandora, hoppade lite inne i ridhuset. Perfekt att kunna ta med henne såhär för att kolla av lite hur hon är när hon kommer till nya platser! Men hon skötte sig strålande och hoppade mycket bra! Det verkar vara en riktig pärla som kommit in i stallet :)


Sen var det dags för clinic! Först ut var just Oprah och Jossan.


Under tiden började jag putsa på Colmar.


Även Quest blev fin!


Efter Jossan och Oprah var det dags för hippologerna! 4 stycken var med, om man räknar hästarna :)
Fr vä Arwen (Amani-Sherlock Holmes) & Angelica, Quest (Quite Easy-Granit) & Marie.


Sen var det dags för hunken! Visst är han stilig?De flesta av Jens hästar hoppas på en sån här martingal i gummi.
Jens vill att martingalen ska ta emot när hästen tar upp huvudet men det får aldrig bli stumt och då är den här perfekt! (Finns att köpa via bla Equalityline.)


Kärlek!

Det har varit en lång, kall dag i Uppsala med fina hästar och mycket folk på läktaren under clinicen! Kul!
Nu är det dags att gå och lägga sig. Jag har en lång dag framför mig då jag ska packa och klippa dom 3 som ska med till Holland. Vi åker på måndag efter lunch, men eftersom jag kommer att vara på körskolan på måndag förmiddag måste allt vara klart imorgon.
Jens är kvar i Uppsala och har träningar även imorgon, så när han kommer hem på eftermiddagen ska han även hoppa några av hästarna och de andra ska trimmas!
God natt!


Påväg hem

Nu är vi påväg hemåt med hästarna! Alla hästar (och ryttare) skötte sig utmärkt :) Colmar hoppade helt fantastiskt vilket såklart var jätte kul!
Nu känner jag mig mer eller mindre slut som artist.. Vila lite i lastbilen för att sen göra klart "Paddan" och Colmar för natten när vi är hemma!
Bloggar med bilder när jag är hemma vid datorn!


Uppsala

Uppsala är kallt! Nu har Jens träningar sen väntar clinic med 2 st hästar, vi har Pandora och Colmar med :) funkar inte att lägga upp bilder så dom kommer senare!


Utflykt

Idag åkte jag och Lunatic på utflykt! Vi packade oss in i den lilla lastbilen för att åka till Norrköping och Stall Lundbäck. Där väntade veterinär Jonas Tornell för att göra en koll av de hästar som är aktuella för landslaget till våren! Lunatic travade fint fram och tillbaka, trots den vilda shettis som befann sig i ridhuset samtidigt :) Jonas tyckte att han såg fräschare ut än någonsin! Så nu är vi redo för vårsäsongen, på måndag börjar vi åka mot Holland! Men först clinic i Uppsala imorgon!
Stall Lundbäck/Cristofoletti
Sadelkammare

Kungen fick låna en box när vi kom fram och att äta lite lunch!I boxen brevid den som Lunatic fick låna har det stått en annan liten kämpe!

Nu ska jag äta lite sen är det nog bäst att gå och lägga sig.. Klockan 06.30 imorgon börjar lastbilen rulla mot Uppsala!

Hans Horn dag 2

Idag var det dags för dag 2 av landslags träningen för Hans Horn och idag fick dom hoppa bana :)
Även idag var det Colmar och Lunatic som fick hoppa! Det började med Colmar på morgonen. "Problemet" med Colmar kan vara att han ibland blir lite långsam och inte riktigt söker hinderna. Men idag fick Jens bra hjälp av Hans och sista rundan hoppade Colmar riktigt bra!
Lunatic har inte riktigt samma "problem".. För er som sett Kungen in action vet att han är allt annat än lånsam.. :) Honom skulle jag nog mer likna vid en rallybil eller något annat som mer eller mindre ligger ner i kurvorna för att spara tid! Han är underbar den lilla hästen och älskar verkligen sitt jobb :) Han är verkligen i topp form!
Ihelgen är det full fart! På lördag åker vi till Uppsala med Colmar och några av RS skolhästar för clinic i Jälla skolans ridhus! Och sen ska jag börja klippa hästar och packa för på måndag eftermiddag börjar vi att åka mot Holland, Roggel, för tävling tillsammans med Colmar, Lunatic och Jungfru :)
Här kommer lite bilder från dagen!
Fortfarande lånade av Ridskolan Strömsholm eftersom min mobil har varit utan batteri det senaste dygnet. (Och laddaren finns hemma hos Erica, klumpigt...)

Hans Horn dag 1

Det var visst inte så svårt att det skillnad på dom 3 mörkbruna.. :) Bild 1: Pandora, bild 2: Lunatic och bild 3 Jungfru!
Själv fick jag fundera senast idag när jag kollade ut genom dörren för att kolla till hästen i hage. "Meen, tog vi inte just in Jungfru...?" Efter någon minuts fundering kom jag fram till att det var Pandora i hagen :)
Idag har Hans Horn varit på RS och haft landslags träning! Alltid lika roligt när han är här och inspirerar :) Idag har det varit markarbete med småhinder. Ryttarna har fått kolla av att dom har hästarna "med sig" och "framför sig". Vänder hästen lätt för mina vikthjälper? Väntar den fram till hindret/bommen eller rusar den iväg? osv.. Jag tycker att det är väldigt intressant att se att även de bästa ryttarna jobbar så mycket med bommar och lydnads övningar. Det är ju faktiskt det som gör att dom sedan kan hoppa dom stora hindrena och dessutom göra det så snabbt som möjligt. För att dom hela tiden har hästen med sig, dom jobbar tillsammans med hästen som ett team och är i ett totalt samspel! En fantastisk känsla som inte alltid är helt lätt att uppnå!
På morgonen så red Jens Jungfru och Pandora. Jag värmde upp Pandora medan Jens trimmade Jungfru med Hans hjälp och sen bytte vi!  Jungfru var spänd till en början men skötte sig bra. Pandora hade ganska bestämda åsikter om saker och ting och blev stundtals något istadig. Men efter lite övertalning så gjorde även hon övningarna bra :)
Hans, Jens och Pandora.
Bilden har jag lånat av Ridskolan Strömsholm.
Senare på förmiddagen så var det Colmars tur! Colmar som tidigare var en ganska okoncentrerad, svag och gänglig kille börjar nu verkligen bli en riktigt häst :) Och snygg är han dessutom! Jag skriver förmodligen det här hela tiden men jag tycker att det är roligt att följa dessa fina hästars utveckling!
På eftermiddagen så var det dags för Kungen, aka Lunatic! Jag kunde tyvärr inte vara med och se honom eftersom jag var påväg till körskolan då. Så vår praktikant, Marielle, fick ta ner honom till ridhuset och assistera vid behov! Men vad jag har fått återberättat så var Lunatic pigg men väldigt fin :) Och just den där pigga biten kan jag nog intyga eftersom han körde mer eller mindre rally med mig igår när jag skulle jogga honom i röda ridhuset så joo pigg är han alltid!
Helena Persson, Malin Baryard-Johnsson och Emma Emanuelsson.
Även denna bilden är lånad av Ridskolan Strömsholm.
Ska försöka ta lite egna bilder imorgon så ni får se!
Avslutar med den här bilden på Pandora, eller ja iallafall hennes svans :)Look a like

Efter att Pandora kom in i stallet så har vi tre mörkbruna hästar med väldigt lite tecken!
Kan ni se vem som är vem på bilderna nedan? :)
Jag misstänker att det inte är många av er som har missat det här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article14222434.ab
Jag satt hemma hos Erica och följde galan! Nervös till 1000 och telefonerna gick varma, f-n va han är bra! Gud stavas numera RGB!


Jens gästbloggar!

Glädjen som jag känner när hästarna utvecklas i det vardagliga dressyrarbetet, skrittar nöjda och genomsläppliga efter ett ridpass. Det är belöningen för ryttarens hårda arbete! Jag tror att det är viktigt att finna tillfredställelse i det vardagliga arbetet med hästarna för att få en tillräckligt bra kvalitet på utbildningen.
Att vara motiverad, noggrann och framgångslysten när man är på internationella topp tävlingar är inte så svårt. Men att hålla en hög nivå på hemma arbetet är desto svårare. En duktig tränare är ett bra sätt att utveckla nivån och att skapa utveckling i hemma arbetet. Ett annat sätt är att rida tillsammans med skickliga ryttare som man kan diskutera ridningens mysterier med. Det finns många vägar till att uppnå samma mål!
Kyra beskriver det som ett berg där man har samma utsikt på toppen men vägen dit ser olika ut beroende på vart man börja bestiga berget.
Det är också viktigt att arbeta hästarna efter ett tydligt system och att varje ridpass utgå efter det systemet. Men också att kunna anpassa ridpasset efter hästens utbildning och form för dagen!
Ett dåligt system är bättre än inget system alls!
Ride on, Jens.


På bilden ser ni Jens, på Cavat, tillsammans med hopplandslagets tränare Hans Horn.
Som förövrigt kommer hit till RS nu i veckan!


Colmar


Hoppning

Idag har Lunatic, Jungfru och Colmar fått hoppa i Röda ridhuset. Jag har filmat lite men eftersom min mobil har laddat ur helt och laddaren finns hemma hos Erica så får jag lägga upp det antingen senare ikväll eller imorgon. Så håll till godo! Men alla tre gjorde ett bra jobb och verkar vara glada att få komma igång ordentligt igen :)
Jens red även på Pandora ett lätt pass på morgonen! Hon var svag men visade en bra inställning till arbete och hinder :) Ska blir väldigt roligt att följa hennes utveckling!
Imorgon ska jag på min första lektion på körskolan! Vi börjar med en teorilektion, håll tummarna för att jag åtminstonde förstår lite av det han ska försöka lära mig :)

Nykomling 1 och 2

Nykomling 1 är egentligen inte så ny för oss utan har funnits i träning hos Jens sen han var 4 år. Men har det senaste halvåret ridits av en elev till Jens här på Strömsholm.
Fremantle, även kallad "Valpen", är nu 6 år gammal. Feliciano-Acord II.


Den här tjejen är en desto nyare bekantskap. Hon heter Pandora och är 8 år gammal. Efter CashandCarry-Claudio's Son och är tävlad upp tom 140!
Hon kom idag på eftermiddagen och verkar något ängslig men snäll :)


Sunshine

Äntligen lite sol och bra väder!
Igår blåste det storm här vilket även resulterade i ett strömavbrott på eftermiddagen. Idag blåser det fortfarande lite men det är iallafall sol, så jag tog Lunatic på en tur ut idag på morgonen tillsammans med Yannic och "Ragge".
Nu är jag hemma och värmer mig lite sen ska jag upp och longera Colmar och Jungfru. I eftermiddag kommer Jens med den nya hästen och så ska han rida :)
Kungen


Lunatic och Ragge
Prinsen flyttar hemifrån

Lite sorgligt är det allt, för idag har Prinsen (Cavat) flyttat hemifrån.
Eftersom han har haft lite av en formsvacka under en period nu och dessutom inte riktigt återhämtade sig under vilan som vi hade hoppats har Cavat fått flytta till Therese, som brukar hjälpa mig i stallet. Han står fortfarande kvar på Strömsholm men i ett annat stall och kommer ridas av Therse. Vi vill att han ska få fortsätta att ta det lugnt, rida ut mycket och gå i hage. Så han inte sätts in i träning för fort och blir skadad eller något liknande. Jag vet att han kommer få det bra och att Therese kommer att ge honom mycket kärlek! Men,även fast han står typ 500 meter bort, så saknar jag honom lite :) Lite töntig är man allt!
På eftermiddagen idag så hoppade Jens med Lunatic, Jungfru och Colmar. Som fick göra mycket gymnastiserande arbete såsom att hoppa studsar och cavalettibockar på böjt spår! Alla 3 hoppade mycket bra! Lunatic är överlycklig att äntligen få börja jobba igen och som han jobbar :D Underbara häst!
Nu ska jag sätta mig och plugga körkortsteori, håller just nu på att repeterar den "vanliga" körkortsteorin för att sedan sätta igång med den "tunga" teorin nästa vecka!
Imorgon hoppas vi på bättre väder än regn så vi kan rida ut på hästarna och på lördag kommer den in en ny häst i stallet :) Fortsättning följer!

Bra dag på jobbet

Sitter just nu hemma i soffan och är i ett mindre glädjerus efter dagen, mer om detta senare i inlägget :)
Jens började rida kl 07.30 imorse, alla hästarna jobbade på bra och kändes fina. Efter det har det rullat på som vanligt. Har ju en praktikant i stallet ett tag framöver, Marielle. Ibland är det svårt när man får in praktikanter eftersom man inte alltid vet hur mycket dom kan och hur rutinerade dom är. Ibland kan det ta längre tid med en praktikant i stallet mer än vad det underlättar. Men Marielle är toppen! Hon jobbar på bra, tar egna initiativ och frågar när hon undrar :)
Så nu över det till det som gjorde min dag. (För en "vanlig" människa kan detta låta väldigt märkligt men..) På eftermiddagen skulle hästarna göra sitt andra pass för dagen och idag blev det longering. Lunatic longerades utan inspänning och "joggades" i trav och galopp i ca 25 min. Han går väldigt bra oinspänd, trivs så och tycker att livet är toppen :)
Efter det var det Jungfrus tur. Hennes hade jag inspänd med hjälp av chambong. Jungfru som annars spänner sig väldigt lätt, hör och ser allt och är svår att få rund och verkligen jobba genom kroppen. Men idag var hon såå fin! Hon jobbade på bra, bäst i galoppen, tog för sig i varje steg, taktmässig och i en rund låg form! Sånt här gör mig så glad, när hästarna gör framsteg! Så härligt att se när vi sedan gick hem till stallet igen att hon var så nöjd, kanske tillochmed nöjdare än vad jag var :)
Colmar fick inget andra pass idag, utan fick "bara" gå i skritten och hage. Eftersom han ska tränas för Kyra imorgon :)


Film från imorse när Jens tömkörde Colmar.


Och ett klipp på Jungfru när hon lösgalopperas för några veckor sen!


Vad är väl en bal på slottet..

Colmar börjar bli klar för natten


Fina!


Tysken


Fina, fina Jungfru!


I't cold around me

Det har helt plötsligt gått och blivit vinter här på Strömsholm! Kallt är det iallafall!
Är hemma lite snabbt för att snart gå upp till stallet igen och ta in den sista från hagen, fixa lite i stallet och sen börja göra iordning Colmar till Jens.
Dagen har flytit på vädligt bra, hästarna har jobbat på ungefär som dom gjorde igår. Vi har en praktikant hos oss ett par veckor, Marielle heter hon och går 3dje året här på RS ridsportgymnasium! På förmiddagen passade jag även på att åka iväg till körskolan för att boka in lite lektioner nästa vecka :)
Kl 07.15 imorse när jag och Lunatic skrittar mot ridhuset!


Stallets hunk (Colmar) laddar för lite lösgalopp!


This time, it's forever

Jag kan inte med ord beskriva den träningsvärk jag har i benen just nu... Jag har ridit Lunatic i två dagar, mycket galopp och lätt sits! Jag ser ut att vara ungefär tre gånger så gammal än vad jag egentligen är, speciellt när jag ska försöka ta mig ner för trappor :)
Dagen började med att jag och Therese red ut på tur med Lunatic och Tysken. För att sedan avsluta dom inne i ridhuset! Efter det rullade allt på, hästarna in och ut från hage och skrittmaskin. Colmar och Jungfru lösgalopperades på förmiddagen och fick sedan ett longeringspass på eftermiddagen. Även Lunatic fick gå ett till pass med lite lätt longering, han har fått en ordentligt rund mage nu under vilan ;)
Imorgon eftermiddag är Jens tillbaka "på jobbet" igen och ska trimma igenom hästarna. För Tisdag och Onsdag den här veckan kommer Kyra Kyrklund finnas på plats på RS och Jens kommer att rida för henne :)
In action

the worlds greatest

Ni har väl inte glömt att rösta på Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset?
Röstar gör ni här: https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/
Jag började dagen med en långtur på bästa Lunatic! Vi skrittade först en tur runt österängarna och såg på soluppgången för att sedan avsluta i röda ridhuset för lite konditionsträning :) Så härligt!
Nu är jag hemma och har ätit lunch, ska upp till stallet snart igen. I eftermiddag väntar lite longering och så ska Colmar friseras, han ser ut som ett troll! Duktiga Therese kommer och hjälper mig i eftermiddag. Hon går gymnasiet här på RS och bloggar här: http://www.stromsholm.com/forum/

back in business

Tillbak på Strömsholm igen och imorgon är jag även tillbaka i stallet :)

Även fast det har varit väldigt skönt att få vara ledig så ska det bli roligt att få komma igång igen! Vi har en spännande vår framför oss, med många fina tävlingar.
På måndag börjar jag även på körskolan, för att fixa det där lastbilskörkortet..
Dom sista dagarna har jag spenderat hemma hos min mamma i Uppsala! Slappat, träffat kompisar och ätit gott! Man kan ju ha det sämre.. ;) Jag har bland annat hälsat på en kompis som jag stod i samma stall som när jag bodde hemma. Träffade hennes häst, Justus, som jag hjälpte till att rida in när det begav sig. Han hade blivit ungefär dubbelt så stor och dubbelt så bred, haha! Yasmines blogg hittar ni här: http://yasminesriddagbok.wordpress.com/ Där kan ni också läsa om fina Justus!
Jag var ju även iväg en sväng över nyår, till Holland, för att hälsa på där :) Det blev en väldigt bra helg tillsammans med goda vänner!
Imorgon väntar massor med pyssel med mina fina hästar och kanske lite ridning.
Då Jens kommer att vara i Sthlm under helgen för massa möten, med bla landslaget, för att sedan avsluta med Ryttargalan!
Stall Lickhammer

Ett av Stall Lickhammers senaste tillskott! Den alldeles underbara stallhunden Nellie.


Nyårsafton, Eindhoven


Jens svarar

Postat av: Johanna!
Såg i svaren att du brukar rida Lunatic! Va spännande :) Måste vara så himla häftigt! Älskar den hästen. Kan du inte berätta lite om hur han är och rida, vilket sätt är han svår på? :)
Kram Johanna

Jag kände att det finns en person som kan svara på just den här frågan mycket bättre än mig så:
Jens svarar: Han är en framåt och känslig häst som inte gillar att dresseras. Han rids bäst med vikthjälper i lätt sits. Han blir förtvivlad om man lägger ben på eller är i obalans!Men Johanna jag håller verkligen med dig, det är en fantastisk häst och är den av hästarna jag saknar mest när jag är borta :)
Jag är fortfarande ledig från stallet och tänkte fortsätta att vara det ett par dagar, till så håll till godo bättre bloggning kommer till helgen!
Under tiden kan ni följa bästa CK som precis har flyttat till Florida för att jobba med hästar där.
Hennes blogg hittar ni här: http://hejack.blogg.se/


RSS 2.0