Genrep

Ja igår var vi alltså på Lövsta Seminstation för att Colmar skulle få gå lite i ridhuset, där han den 9/4 ska gå hingstvisning :) Det märks att han börjar bli van att åka runt och lyfte inte ens på ögonbrynet när vi kom fram! Väl inne i ridhuset skötte han sig också jätte bra och hoppade fint! Är det någon läsare som kommer på någon av hingstvisningarna på Lövsta eller Strömsholm?


Det fina ridhuset!

Idag har det blåst storm här på Strömsholm, kallt har det varit med.. Sådär kul, tur att vi har ridhus :P
För övrigt har det inte hänt jätte mycket idag! Vi har jobbat och ridit på och hästarna verkar pigga och glada!
Men jag måste passa på att säga GRATTIS till våra duktiga dressyrkandidater som tillsammans vann dagens omgång av Div I i Hamre idag :D
Det var mysfaktor på hög nivå idag när Cavat fick frisyren fixad :)

Earth hour om 5 min, ni släcker väl?
Vi har iallafall laddat med ljus och stänger nu av datorer och lampor!

Presentation nr 3: Rubens

Så heter han, det senaste tillskottet till stallet! Han är en liten brun valack som är söt och trevlig på alla sätt!
Rubens
Född 2003. Ragazzo - Democritos - Vicke xx - Unikum
Uppfödare: Marie och Gösta Lundin - Ägare Grevlunda Gården AB
Rubens fick diplom som 4 åring och gick Scandinavian open och Breeders trophy som 5 och 6 åring.
Eftersom vi inte haft honom hemma jätte länge kan jag inte säga så mycket om honom än. Men han är iallafall världens mysigaste i stallet och av det jag sett honom gå ser han väldigt fin ut :)
Blir spännande att följa!

Hoppning

Har blivit så dålig på att fota om dagarna, måste bli bättring där! För bilder vill ni väl se?
Idag började jag med, efter mockning och sånt såklart, att longera Lunatic och Thelma som senare på dagen skulle få hoppa lite i Röda ridhuset. Båda sprang glatt runt på volten och var nöjda med att få komma ut på lina en stund :)
Vid lunch tid kom Sylve, förbundskapten för svenska hopplandslaget, för att vara med när hästarna skulle hoppas och ge tips och råd! Lunatic börjar verkligen komma i form och hoppade strålande bra! Även Cavat och Thelma var fina :)
Imorgon har jag sovmorgon, känns som jag inte har annat är sovmornar...?! Men det blir skönt iallafall, får se hur länge min lilla hund kan tänka sig att sova..
Efter lunch lastar vi Colmar och åker mot Lövsta Stuteri och genrepar lite inför hingstvisningen den 9/4! Ska bli väldigt roligt :) Ska verkligen försöka påminna mig själv att ha kameran i högsta hugg imorgon!!

Trött

Är riktigt jäkla mega trött! Ni vet så där så man får kämpa för att hålla ögonen öppna.. Ska försöka ta mig upp ur Ericas soffa, väcka min hund som även hon sover, och gå hemåt :) Har fått önskemål om att skriva hur ett vecko schema för våra hästar kan se ut, hoppas jag är piggare imorgon så det kan komma upp då! Natt!


we work out

Även fast dagen började med att jag försov mig, vaknade kl 06.45, så har det varit en väldigt bra dag! Hästarna börjar komma i form och ser fina ut :) Även Cavat är tillbaka och ser väldigt fin ut! På eftermiddagen fick han och Lunatic gå på tur ner till slottet och galoppera lite på galoppbanan, super härligt! Det var Lunatics andra pass för dagen, Jens red på förmiddagen. Cavat går än sålänge "bara" ett pass om dagen men ska så småningom även han gå 2 ggr/dag så han kommer i topp form han med :) Båda killarna tyckte det var super mysigt, dom trivs så bra i varandras sällskap!
På kvällen fick jag hjälp av Therese att göra klart det sista i stallet. Hon tog även ut Ruben på sitt andra pass, han fick klättra lite på åsen idag!
Nu är det dags att sova och ladda nya krafter inför en ny dag! Har lite träningsvärk i ben och rumpa efter att varit ute och galopperat så mycket i lätt sits :P Men det är ju så härligt så lite träningsvärk kan jag nog leva med! Beach 2012 here I come ;) God natt!


Strömsholms tävlingarna 2011, snart är det dags igen!
(Foto: Fanny Lundqvist)Laddar

Är hemma hos Erica och har precis ätit middag! Har haft en galet bra dag med fina hästar :) uppdaterar mer när jag kommer hem!


vi inviger stallplan

Äntligen var det dags att bära ut hinder till ridbanan på stallplan! Så härligt att kunna hoppa hästarna ute och dessutom på så bra underlag som det är där :) Jens kom tillbaka från skåne på eftermiddagen och började då rida hästarna. Innan dess hade Lunatic och Rubens (presention om honom kommer) fått gå en tur ner till slottet båda två för att galoppera lite på galoppbanan!
Tysken fick gå ett dressyrpass med Yannic och såg jätte fin ut! Den är en stor häst som fortfarande saknar en del styrka men rör sig väldigt trevligt och har en super inställning till hinder!
Jens började med Colmar som fick hoppa lite. (Bom 5,5m - oxer - bom 3,5m) Jag kanske låter tjatig, och då får ni ursäkta, men jösses vad den hästen har utvecklats! Han var mega fin idag!!
Efter det fick även Cavat hoppa lite smått och Ruben fick göra samma övning som Colmar. Thelma fick vila idag då hon, förmodligen, blivit lite nypt av sadelgjorden och är lite svullen på ett ställe under magen. Lunatic tömkördes och även han såg super fin ut :)
Fin va?!
Så ni som är sugna på att använda honom i avel hittar honom som sagt HÄR.
Missa inte när Lövsta Stuteri kommer till Strömsholm för att visa upp sina fina hingstar, mer info om det hittar ni på Strömsholms hemsida.

Hagar

Fick några frågor av Sandra och jag börjar med att svara på den ang hur mycket våra hästar går i hage:
Alla våra hästar går i hage varje dag, inklusive Colmar, men eftersom det finns ett begräsat antal hagar här på Strömsholm så blir det endast 2 timmar var/dag för att alla hästar på anläggningen ska komma ut varje dag. På sommaren och vintern, när det är fruset resp torrt i marken, finns det även några gräshagar att tillgå. Så då får dom komma ut lite mer :) De unga hästarna går ut i stor hage tillsammans på dagarna!
Tysken i en av hagarna vid stallet


RS remontrar

Cavat, även han i en av hagarna vid stallet


Lunatic och Cavat tillsammans i en av gräshagarna i vintras :)

Nu till de andra frågorna!
Hur många hästar har ni i stallet: Nu har vi 6 st hästar i stallet! Lunatic, Colmar, Thelma, Cavat, Tysken och Rubens.
Vad har du för arbetstider en "normal" dag hemma? Det är väldigt mycket beroende på hur Jens har lektioner och hur han kan rida. Men jag börjar normalt kl 7 på morgonen och brukar gå hemåt vid ca 18-19 på kvällen.
Hur mycket är du ledig: Jag har ingen fast dag i veckan som jag är ledig på utan vi lägger upp det lite som det passar. Och jag brukar inte ha en hel dag, utan kanske är ledig förmiddag och jobbar eftermiddag eller tvärtom. Men totalt blir det ca 1 dag i veckan :) (Men jag måste erkänna att om jag inte har något speciellt jag behöver göra gärna jobbar istället, men en sovmorgon är alltid skönt!) Men skulle jag behöva en hel dag ledigt, eller mer, så finns det alltid möjlighet till det!

Hoppas att du fick bra svar på dina frågor Sandra!
Håll utkik för senare ikväll kommer det upp film från idag när Jens invigde ridbanan på stallplan för året! Colmar hoppade helt grymt :D


Full fart

Lunatic är nöjd över att få börja dagen med att galoppera på galoppbanan vid slottet! Nu rider vi hem och sadlar upp nästa :)


FF

Vi började tidigt imorse så Jens skulle hinna rida alla hästarna innan han for vidare mot Skåneland :) Så jag har FF i helgen ;) På eftermiddagen fick Thelma nya skor, Lunatic och Ruben gå ett pass till ut i det härliga vädret! Idag fick grabbarna klättra en stund i backarna bakom röda ridhuset, super härligt!
Lunatic har många vänner :) "Ragge" och Yannic följde med ut på tur idag!

vååååår

Äntligen verkar det som om våren är här på riktigt! Såå härligt att kunna gå utanför dörren utan att frysa halv ihjäl.
Idag har alla hästarna fått gå ut i det underbara vädret, inte kan man rida inne när det är så fint ute.. Vi har verkligen fantastiska möjligheter att träna hästarna här på Strömsholm och utomhus säsongen närmar sig! Så nu börjar konditionsträningen av hästarna. Då kan en dag för en av hästarna se ut så här:
- 1h i skrittmaskinen på morgonen
- Ett längre pass ut innan lunch, ca 1½ h. Med mycket intervaller, så dom har ork kvar hela passet.
- Lunch och efter det ut en stund i hage
- Ett skritt/trav pass på eftermiddagen, ca 40 min
Ungefär var annan var tredje dag görs ett sådant jobb på hästarna nu inför utomhus säsongen! De andra dagarna består av markarbete, hoppning, longering eller vila. Viktigt att man långsamt bygger upp hästarnas kondition och styrka så man undviker skador. Och såklart att man anpassar upplägg och arbete utefter varje enskild individ!
Två bilder från idag! Jens på Thelma, Yannic på Tysken och jag rider Lunatic :)


Häst & Ryttare

För er som missade artikeln i Häst & Ryttare om den unga hästen, som chefen var med i, hittar den på RS hemsida eller HÄR!

Ofrivillig frånvaro

Har haft problem med internet men nu är allt igång igen!


Vaccinering

Hästar som tävlar på internationell nivå vaccineras 2 gånger om året, istället för 1 gång som vi är lite mer vana vid. Och idag var det dags igen! De flesta är samlade på samma datum vilken är väldigt skönt så man slipper ha alla utspridda. Idag fick Lunatic, Thelma, Colmar och Cavat sig en spruta var :) Cavat har tidigare varit väldigt svår att spruta, eller svår överhuvudtaget när det har kommit till veterinärundersökningar. Han har varit mycket misstänksam eller nästan rädd för nya människor och mest stått på bakbenen. Men nu börjar han äntligen bete sig som en "normal" häst och idag var han jätte snäll att spruta! Det krävs förtroende, tålamod och ledarskap - allt i lagom dos!
Så imorgon håller jag tummarna att det är hyffsat fint väder eftersom jag tänkte att hästarna som har blivit vaccinerade ska få sig en lugn tur var i skogen! Idag har det blåst jätte kallt, det gillas inte!


Herr Udda ;)


Bloglovin

Follow my blog with Bloglovin
Är det fler som har problem med att följa mig blogg via Bloglovin?

quiet day

Idag har jag varit lite halv ledig! Började dagen med en långpromenad i skogen tillsammans med Greta :) På förmiddagen kom mina föräldrar för att hjälpa mig att få ordning i min lägenhet. (Som jag flyttade in i för ett par veckor sedan men inte riktigt hunnit komma i ordning i än..) Det blev jätte fint, tack bästa mamma och pappa för hjälpen!!
Efter lunch gick jag till stallet och putsade använd utrustning, mockade och gjorde hästarna klara för natten :) Så skönt att ha dagar där det inte finns några måsten utan där man bara kan vara! Väldigt välbehövliga!
Gretas stora idol här i livet, mammas hund Tuva, var också med :)


good genes

Hittade en film på en av Colmars avkommor! Fredric är född 2010, Colmar - Szkopul - Waliant - Lombard.
Om det är någon läsare som också har eller känner till en avkomma efter Colmar får ni gärna skicka filmer eller bilder :)


Södertälje

Tävlingen idag gick bra! Alla våra tre skötte sig strålande bra och gjorde väldigt fina rundor :) Colmar 0+0 fel, Tysken 0+4 fel och Thelma var nolla rakt igenom! Det gick tyvärr inte lika bra för laget, jag kan inte säga att det gick dåligt heller då vi slutade på 4 fel. Men dom andra var helt enkelt bättre den här gången. Vi tar nya tag!

Den av hästarna som hoppade helt fantastiskt bra idag var Colmar! Han går verkligen från klarhet till klarhet och ju starkade han blir nu i det vardagliga arbetet desto bättre börjar han hoppa :) Tidigare orkade han inte riktigt att hoppa "bra" en hel bana igenom utan bensinen tog mer eller mindre slut när han tagit sig igenom hälften. Men nu börjar det verkligen lossna och det ska bli så kul at följa den här hästen när han får komma ut på dom stora gräsbanorna och visa upp sig :) En väldigt snygg häst med mycket kapacitet! För er som intresserade att använda Colmar i aveln hittar honom HÄR!
upcoming star!


Till Salu

Chimay
(Eller Tysken som vi kallar honom)
Valack f 2004, Chasseur - Argentan - Frustra II - Anhang III

Södertälje

Nu är vi påväg hem igen! Vi slapp regnet och hästarna har varit jätte duktiga :) bättre inlägg kommer ikväll när jag är hemma och klar för dagen!


Södertälje

Nu är vi påväg till Södertälje! Det regnar ute, sådär kul...


Hängig

Det blev inte så mycket bloggning gjord igår, inte så mycket annat heller för den delen.. Då jag efter lunch började må väldigt dåligt och efter några tappra försök lyckades chefen till slut få mig att gå hem :P Jag sov i stort sett resten av dagen, kvällen och natten med några avbrott för att gå ut med Greta! Idag är jag piggare men kanske inte helt som jag borde! Har fått mycket hjälp av Jens idag så det har flytit på bra, har börjat förbereda lite inför morgondagens tävling i Södertälje :) Colmar, Tysken och Thelma åker med. Thelma kommer att ingå Strömsholmslaget, i första omgången av Allsvenskan, tillsammans med tre stycken elever här på RS. Lagledare är hopplärare Daniel Svensson! Håll tummarna för oss allihopa imorgon :)
Lunatic underhåller oss i stallet. Senare samma dag hoppade han som bekant hem ett SM guld!
Charmtroll :)


rider excuses


Mys onsdag

Vi började som sagt dagen med en härlig uteritt :) Colmar gick för Eva-Karin, jag såg inte hela passet men han såg väldigt fin ut när jag var där iallafall! Och Jens verkade också nöjd när han kom tillbaka till stallet :)
På eftermiddagen passade en av hästarna på att trampa mig, ganska ordentligt, på foten.. Ni som känner mig vet kanske att jag har lite otur med just mina fötter och hästar som ställer sina fötter där :P Men jag haltar på!
Ikväll blir det sjukstuga hemma hos Erica. Jag med min trasiga fot och Erica som har ont lite överallt efter en ordentlig avramling härom dagen! Det blir tacos och marängswish, det kanske inte lagar men åtmistonde lindrar en aning :) Hoppas ni också får en bra kväll!


Hon har många ideer min lilla hund! Här har hon hittat ett nytt gömställe :)


Guld hästen

Började dagen idag med att rida på tur med världens bästa Lunatic! (Man kan ju ha det sämre..)
Och att det härliga vårvädret verkar hålla i sig gör ju inte saken sämre :)


På eftermiddagen flyttade vi runt lite i stallet. Vi samlade alla mina hästar längst ner i stallet, dom har tidigare stått lite utspridda. Kungen verkar mycket nöjd med att ha fått bästa boxen, så han kan stå och kolla ut genom dörren :) Självklart ska guld hästen ha det bästa!

Nu ska jag äta lite mat för att sedan städa efter min hund som roat sig med att strimla en tidning och sedan spridit ut den över hela lägenheten.. :P
Imorgon ska några av hästarna ridas ut på morgonen! Och Colmar ska Jens träna för Eva-Karin Oscarsson med, alltid lika roligt och givande att titta när Jens rider hästarna för henne :) Dressyren är så viktigt även för hopphästen!

Vårkänslor!

Det är verkligen vår ute idag! Och även fast vi får njuta av det fina vädret genom fönstrena på lastbilen så är vi ganska nöjda ändå! Jösses vilken bra dag vi hade igår, galet roligt :)
En till sak som också är väldigt rolig är att vi har en, ny, fin häst med oss upp från skåne! Mer info om den får ni när jag vet mer!

Tänk om den alltid var såhär fin

Har börjat morgonen med att mockat ur hästarnas boxar! Om någon timme börjar vi köra mot Strömsholm


SM inomhus 2012, Flyinge

Lördagens kval


Söndag, final


Omhoppning!


The winner takes it all

Helgen i Flyinge avslutas bra! Riktigt jävla skit bra till och med! Bästa, bästa, Lunatic var återigen briljant och kammade hem Guld i SM :D
I omhoppning om guldet stod Jens mot Niklas Arvidsson på Click and Cash..nära på hjärtinfarkt för både mig och Niklas groom Alexandra! För båda dom ryttarna är ju lite av experter på just omhoppning! Jag var nog lika svettig som Jens efter att det hela var över!
UNDERBART!


Kung


Stallhäng

Colmar provsmakar


Flätning

Är just nu mega jätte trött! Men hästarna har varit jätte fina idag alla tre :) Colmar rev sista i omhoppningen men hoppade super. Lunatic nolla med ett tidsfel och Thelma rev även hon sista i omhoppningen men hoppade riktigt bra!
Det är ungefär så avancerat jag orkar skriva om dagen som varit.. Men efersom er önskan är min lag ;) får ni istället ett inlägg om hur jag flätar!
Jag har manarna ganska tjocka och relativt långa på mina hästar då det krävs för att göra många flätor.
Och på hästar som flätas ofta så slits manen av det och tunnas därför ur på det sättet.


Jag använder mig av gummiband i silikon, en hårklämma och vatten.


Jag blöter manen så den blir lite lätt fuktig och delar sedan upp manen i lika stora "toffsar" med hjälp av hårklämman.


Jag använder mig av ett gummiband när jag flätar och rullar därför varje fläta vart efter den är gjord. Många flätar med två gummiband och gör då klart alla flätor först för att sedan rulla upp dom. Det är en smaksak.Hur många flätor jag gör är helt beronde på hur mycket tid jag har på mig, men det ligger vanligtvis på runt ca 18 st.
Tips är att fläta hårt, då det är lättare att rulla upp den då. Men också att få skarvarna mellan flätorna raka, det gör jag med hårklämman men en mankam i stål är också bra.


Är du ovan på att fläta eller bara tycker det är svårt är den här flaskan ett mycket bra hjälpmedel. Den gör manen lite sträv och det blir då lättare att hålla ordning på alla hårstrån. Jag använde det en del i början när jag var ovan och fortfarande höll på att lära mig fläta!

Annars handlar det mest om att: övning ger färdighet!
Lycka till!


popcorn

Nu är vi på plats i Flyinge med Thelma, Lunatic och Colmar :) Jens har trimmat Colmar och Thelma. Lunatic har jag promenerat med och så fick han komma ut en stund i lina nu på kvällen! Alla tre hästarna verkar trivas bra i sina tillfälliga boxar, jag är klar för dagen och sitter i lastbilen och väntar på att min middag ska poppa klart.. Det där med matlagning är kanske inte min starkaste sida, så en påse popcorn får duga för kvällen :)
Kungen i lilla ridhuset

Imorgon ska alla tre hästarna hoppa! Colmar går 130, Lunatic 135 och Thelma hoppar 145 på eftermiddagen :) Nu ska jag ängna mig åt min popcorn påse och försöka hitta dosan till TVn och se fall det finns något att glo på!

7 mars - fler svar

visste du-
att jag vill: vara ung föralltid
att jag har: hett temperament
att jag lyssnar mycket på: min mamma
att jag funderar på: om Michael Jackssons död är ett PR trick
att jag pratar: ofta med mig själv
att jag inte gillar: osjälvständiga människor
att jag avskyr när folk snackar: om saker dom inte vet något om
att kärlek är: överskattat
att jag gillar: att våren är påväg
att jag alltid kommer att: sträva efter att bli bättre
att sist jag skrev ett handskrivet brev: var på lågstadiet
att min mobiltelefon är: rosa
att när jag vaknar på morgonen: så snoozar jag alltid, minst, en halv timme till
att innan jag går och lägger mig: så går jag alltid igenom morgondagen i huvudet, timme för timme.
att idag har jag: ätit alldeles för många riskakor
att jag just nu tänker på: varför jag åt så många riskakor
att i kväll ska jag: läsa skvaller och sova
att i morgon kommer jag: packa in mina fina hästar och åka till Flyinge
att jag hoppas: på att det är varmt ute när jag ska ge häsarna kvällsmat
att jag verkligen vill: göra det jag gör
att jag i framtiden vill bli: ekonomiskt oberoende

Lika som bär

Idag var vi på Grevlunda gården (hemma hos Lisen & Peder) för att hoppa igenom hästarna inför tävlingarna på Flyinge nu till helgen! Colmar och Thelma hoppade båda två bra, men Lunatic hade idag väldigt mycket myror i brallorna.. Så efter att Jens ridit en liten stund tog jag över och longerade honom tills det värsta springet i benen försvunnit :) Efter det fick han gå i skritten en stund och sen in och äta lite lunch! På eftermiddagen gjorde Jens ett nytt försök och då var han lugnare och hoppade super!
Main Road och Colmar.
Man skulle kunna tro att det var far och son som stod uppställda i groomen tillsammans, visst är dom lika?!
(Main Road är en 4åring efter Heartbeat - Irco Marco.)

Svar

tat av: sophie

Postat av: Sophie

Jag är nyfiken på varför så många tävlingshästar har gosedjur i boxen (syns ofta vid tävling i alla fall)? Är det som maskot eller leksak? :)


Ja, det är först och främst som maskot som hästarna har med sig gosedjur på tävling. "Mina" hästar har varsitt gosedjur som jag tycker liknar deras personligheter :) (Tex Lunatic har Blixten McQueen)Thelma har alltid med sig sin guldfisk på tävling! Thelmas uppfödare och ägare Malin skrattade gott första gången hon fick se Thelmas maskot och tyckte att det var på pricken likt ;)RS + La Silla = Sant!

Strömsholm i samarbete med Rolf-Göran Bengtsson!

Rolf-Göran blomhav

 

La Silla hästar hälsas varmt välkomna till Strömsholm.
Ridskolan Strömsholms hopplärare Daniel Svensson och Anna-Clara Pettersson får förstärkning till sina tävlingshästar i ytterligare individer.
Detta genom ett samarbete med världsettan Rolf-Göran Bengtsson. initierat av RS Stallmästare Jens Fredricson.
I RS regi kommer hästarna att tränas och tävlas av de båda hopplärarna samt även till viss del ridas av hippologprogrammets kandidatstudenter.
Hästarna kommer att vara till salu.

 
Filmer

Båda hästarna har hoppat bra i helgen, inga topp resultat men bra! Thelma var placerad i lördagens "natthoppning" (började kl 23.30) och hoppade även riktigt bra i söndagens 150 med 2 ner. Lunatic var nolla i första klassen som var en 140 hoppning, på fredagen. Men hade sedan några ner både i GP kvalet och i GPn. Han var ganska het och gör sig då för snabb. Vilket resulterar i att han hoppar lite för långt. Men han gjorde absolut inga dåliga rundor och både kval och GP var väldigt stort :) Det är väldigt roligt att komma iväg på sånna här tävlingar och sen så otroligt fina hästar och duktiga ryttare!
Andra svenskar som var på plats var Sandra Carlsson, Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson.

Nytt!

Innan vi åkte hem från Tyskland igår så gjorde vi ett snabbt stopp hos Rolf-Göran Bengtsson (!) för att hämta upp två stycken hästar som fick följa med till Sverige! På onsdag kommer det en lastbil hit till Henriksdal för att köra båda två upp till Strömsholm :) Varför vi har hämtat dessa två och vad dom ska göra på Strömsholm kommer ni få veta lite längre fram.. Under tiden får ni nöja er med bilder på skönheterna!
Chimeca LS
Hingst f 2005
Chiquitin LS La Silla - (Raisa La Silla) - Pilot - Weinberg - Adlerorden
Corinto LS La Silla
Valack f 2004
Carthago - Caretano - Cor de la Bryere - (Ratina Z) - Ramiro Z


Bremen i bilder

Är väldigt trött efter en natt med alldeles för få timmars sömn. Därför får det bli ett inlägg med bilder till att börja med så kommer en bättre uppdatering om helgen senare! Just nu är vi på Grevlunda, Colmar har bott här under tiden vi varit borta. Jens är och äter lunch och efter det ska han rida C innan vi kör tillbaka till Henriksdal, så jag ska snart börja fixa ordning Herr fux för ridning :)

RSS 2.0