Tvåa


Gävle GP

Såg nu att inlägget jag skrev igår aldrig kom upp.. :(
Men vi jobbar iaf på här i leran! Det har hittills blivit 1 vinst, 1 andra placering och en femte placering :) duktiga hästar!
Ganska roligt att Lunatic som idag fick gå in och göra en lugn runda i 135 ändå placerar sig på femte plats! Det säger ganska mycket om hans galopp och det är häftigt hur snabb han kan vara när han sen går fullt ut! Fina, fina kungen!!

Imorgon är det 140 som gäller på morgonen och sen är det GP som gäller :) håll tummarna för oss!

(blir tyvärr ett inlägg utan bilder då det inte funkar att ladda upp..)


Gävle

Nu sitter vi i lastbilen påväg till Gävle med 4 hästar! Lunatic, Thelma, Ruben och nya hästen Notchino :)
Tanken var först att åka fram och tillbaka men sen ångrade vi oss och stallar nu upp hästarna hela helgen! Jens kommer även att starta Agge och Calido där!
Ska bli spännande att se hur mycket lera det är när vi kommer fram....fortsättning följer!


Läs-tips!


nya äventyr och utmaningar

Som många av er redan har sett så kommer det hända lite nya saker kring Team Jens Fredricson till hösten!
Ni som inte vet vad jag pratar om kan klicka er in HÄR
 
 
Jag har även fått lite frågor på samma ämne från er läsare som jag tänkte passa på att svara på :)
 
Kommer du att bo i Skåne eller på Strömsholm när den huvudsakliga tävlingsverksamheten flyttar dit? Jag kommer finnas/finns alltid där tävlingshästarna är dvs jag kommer att vara i Skåne!
 
Hallå, länge sedan jag tittade in! Såg att det blir flytt till Skåne, vad skoj!! Blir ju så mycket mindre restid när ni ska ut på "kontinenten"! När går flytten? Och hur känner du? Sjöbo var det va? 
Ha det gött! Flyttlasset går som det ser ut just nu i slutet på oktober/början på november. Jag känner bra inför flytten. Tycker att det ska bli spännande och roligt! Ett plus är som du nämnde att vi får kortare restid när vi ska iväg och att många av dom som jag umgås med på tävling finns i just Skåne :) Yes, Sjöbo it is! Tack detsamma!
 
 
 
 

WC

Snart är vi igång igen!!


Clinic

Från RS hemsida 

"I samband med semifinalen i 4-års Championatet på Strömsholm kommer hemmahoppet och tillika stallmästaren Jens Fredricson att genomföra en clinic med inriktning – den unga hästen."Ni kan läsa mer om clinicen på Strömsholms hemsida.
Klicka på bilden för att komma direkt dit!

Terräng

Det har varit tema terräng nu på eftermiddagen då Jens och Ruben var med och hoppade för professor Jan Jönsson! Ruben tyckte det var superkul och skötte sig perfekt :)
Bilder kommer imorgon, nu ska jag och Erica på roadtrip till Sthlm!


BFF


"Hemma" hos oss

 
 
 
 
 
 
 

Snigelfart

Ute på tur med Kungen, eller snigeln.. Det är intressant att en häst som kan galoppera så snabbt kan skritta såå långsamt.. Ett steg i taget kan man säga! Helst vill han stå stilla och spana eller galoppera, allt därimellan är enligt honom ointressant ;)


Tillbaka till verkligheten

Nu är vi alltså tillbaka på Strömsholm och jag har spenderat dom senaste dagarna med att packa ur lastbilen (och ta hand om hästarna såklart!)
Det är en del att fixa med eftersom vi har varit på resande fot sen i april!
Och väääldigt mycket tvätt.. Tur för mig så har jag bästa Therese som rycker in så mycket hon kan :)

Nu är det dags för lite mat sen tillbaka till kaoset igen :P ska bli väldigt skönt när alla saker är på sin plats igen!


The Horse Whisperer

För ett tag sen visade SVT en dukumentär om en hästkarl vid namn Buck Brannaman. 
Buck är mannen som kan tala med hästar.
Dukumentären, som går att se via SVT Play ett tag till, är något jag rekommenderar varmt.
Jag har sett den flera gånger och blir lika imponerad och rörd varje gång.
 
 
För att komma direkt till dukumentären klickar ni HÄR
 

 
 
 

Din häst är en spegel av dig själv

Igår slog jag och Kungen två flugor i en smäll. Samtidigt som vi njöt av en härlig tur i fina Hågadalen kunde vi (läs:jag) passa på att snacka skit tillsammans med Yasmine som jag inte träffat på länge!
Och bara för att göra er lite avundsjuka över de fantastiskt fina ridvägarna som finns där bjuder jag på bilderna vi tog med våra mobiler under turens gång ;) Medicin för själen?
 


 
 
 
 
Om Lunatic får välja blir det även en del fikapauser..
 

Nästan hemma hittade vi även ett äppelträd längs med vägen! Lycka!
Här är det äppel-utdelning, som barn på julafton :)
 

 

 
 
 
 
 
 

Webb-TV

Ni som inte hänger jätte ofta på Eskilstuna kurirens hemsida har förmodligen missat deras webb-tv inslag som dom gjorde med chefen härom veckan.. Men om ni klickar HÄR så kommer ni direkt till inslaget :)
 
 Sunshine

Colmar myser ute i kvällsolen :)


Läsvärt

En vän till mig skrev för ett tag sen ett inlägg som jag tycker var väldigt bra skrivet och värt att fundera över!
Ni hittar inlägget HÄR
 
 

Fler frågor!

Har Jens ett eget stall på Strömsholm eller delar han med några andra? Nej vi har inget eget stall på Strömsholm utan delar med både lärare och elever :)


Lunatic, Cavat och Jungfru i Vita stallet på Strömsholm!

 

Hur mycket jobbar Jens som hopplärare? Jens har lektioner ca 3-4 dagar i veckan, när vi inte är iväg på tävling då det såklart blir mindre. Men han är framförallt Stallmästare på Strömsholm med ansvar för unghästarna och skolhästarnas utbildning. 


Jens på Cavat tillsammans med landslagets tränare Hans Horn.

 

Hur länge har du jobbat som hästskötare och hur länge har du tänkt att jobba som det? Jag har jobbat hos Jens i ca 2½ år, vilket också är mitt första hästskötar-jobb! Jag har inte bestämt något datum för när jag ska sluta utan min plan är att hålla på så länge som jag tycker det är roligt!


Jag och Lucy Show påväg till banan, Arezzo 2011.

 

Framtidsplaner/drömmar? Jag har inga direkta framtidsplaner, jag är som person att jag tar dagen lite som den kommer, är ganska dålig på att planera mitt liv långt framåt. Men det är klart att det finns drömmar om egen anläggning osv.. :)

 

Fortsätt att fråga över sånt ni undrar över! Jag ska under dagen börja knåpa ihop ett inlägg om hästarnas utrustning, som jag fått önskemål på!

 

 


Frågor

Om du inte skrivet om det tidigare så hur ser en vanlig dag ut för dig? Det är jätte svårt att beskriva en vanlig dag eftersom dagarna kan se väldigt olika ut. Meen.. Jag börjar kl 7 och dagen är slut runt 17-18. Därimellan ska hästar ut i hage och skrittmaskinen. Hästar ska sadlas upp till Jens, ryktas och fixas :) Varje häst "nattas" i slutet på dagen, innan dom går in i boxen för natten. Vilket innebär en ordentlig rykt och att ben och hovar gås igenom ordentligt och hovfett penslas på.
  
Rider du mycket utöver allt "groomande"? Nej, jag rider inte jätte mycket. Men jag rider mer under dom tävlingsfria perioderna än vad jag gör när vi tävlar mycket.
 
 
Vilken typ av ridning, markarbete, ute ridning...? Jag rider mest hästarna på tur, galoppjobb osv. Det händer även att jag rider på banan :)  
 
 
 
Hur många hästar ansvarar du för? Mellan 6-10 hästar.
 
Är du ensam ansvarig för Jens hästar el är ni fler som jobbar? Jag är ensam ansvarig för hästarna. (Om man inte räknar Jens såklart!)
 
När börjar inomhussäsongen? Som det ser ut nu gör vi vår första inomhus tävling i början på oktober.
 
Vilken är första tävlingen inne? Gävle eller Helsingborg lutar det åt just nu.
 

Sakta men säkert

Uppkopplingen här är låångsam och därför har det blivit väldigt dåligt med uppdateringen.. Ska göra ett nytt försök lite senare idag och se vad jag kan göra :) nu ska jag iväg och uträtta lite ärenden!


RSS 2.0