Look a like

Jaa..det är väl ungfär såhär jag ser ut när Jens hoppar de stora klasserna. Nationshoppningarna är "värst" och nästa helg börjas det igen! Får helt enkelt hoppas på att ingen filmar mig, har inga planer på att bli youtube-kändis än.. ;)
(Hittade förövrigt filmen på Havrepappans väl lästa blogg)
Har fått önskemål att skriva mer om hur jag klipper hästarna, vilka maskiner jag använder osv! Jätte roligt att ni kommenterar men en mer grundlig beskrivning av klippningen får nog vänta lite då morgondagen kommer vara fullproppad med förberedelser inför resan mot Lummen på tisdag :) Men bilder på maskinerna kan ni få i ett inlägg imorgon!

Bildbomb

Gräs är gott!


Behöver jag säga att han missade moroten? :P


Britt och Barbro solar


Det var visst fler som planerade att följa med på resan..


Barbro


Kungen på tur imorse


Bortskämd?


Unghästar
Klippning

Postat av Anonym: Är dina hästar rakade nu? När man rakar dom på somaren, blir dom lika gråa och fula som när man rakar dom på vintern då? Typ t.ex. colmar? Är han lika fin rakad som orakad? Vill raka min häst nu men han har precis fått sin mörka fina sommarpäls färg.

Ja, hästarna som tävlas klipper jag även på sommaren om det behövs. Det är väldigt olika vilken färg dom får, detta är också beroende på vilken typ av skär du väljer att klippa med. Om du klipper med väldigt korta skär, tex kirurgskär eller liknande, så klipper du så nära inpå huden att dom ofta blir gråa oavsett årstid. Colmar tycker jag personligen blir finare när han är klippt. Jag klippte honom precis innan hingstvisningarna för att han skulle vara fin!
Idag har jag även klippt klart Thelma och Lunatic inför resan mot Lummen nästa vecka!


En nyklippt Thelma


Lunatic


En klippt Colmar innan hingstvisningen på Strömsholm


Rest in Peace


brother

Lovley Lancer
2001
Lancer II - Acord II - Cor de la Bryere - Anblick
En riktigt snygging va?! Inte nog med det, han är bror till vår alldeles egna Colmar :)
Samma mamma!

Hur det blev som det blev

Ja, hur hamnade jag egentligen här? Som hästskötare till en av Sveriges mest framgångsrika ryttare?

Det hela började på Jälla skolan i Uppsala. Jens skulle komma upp för att hålla en av sina eftertraktade clinics på just Jälla! Mats som jag tränade för då jag bodde i Uppsala och som även är en god vän till Jens frågade om jag hade möjlighet att hjälpa Jens med hans hästar då han av olika anledningar blev tvungen att åka till Uppsala utan hästskötare. Ja, sa jag nervös som få. Såhär i efterhand tror jag att Mats hade en baktanke med att fråga just mig då han länge försökt få mig att åka iväg och jobba någonstans.. :P
Jag hade själv såklart tänkt tanken att åka iväg men hade fortsatt att skjuta upp det. Det är ju ganska bekvämt att bo kvar hemma med!
Men sagt och gjort så hjälpte jag Jens, dödsnervös, med att sadla hästar osv! Och efter clinicen när jag och mamma stod och putsade på det sista kommer han in i stallet, Jens him self, och säger att han hört att jag letar jobb och undrar då om jag skulle vilja komma ner till honom och jobba!? Jag fick inte fram ett ord men mamma var snabb på't och svarade åt mig. En vecka senare satt jag på tåget påväg ner till Skåne :)
Ett beslut jag inte ångrar en sekund idag! Jag har fått frågan flera gånger ifall jag inte vill åka iväg utomlands och jobba. Men just nu trivs jag så bra att jobba tillsammans med Jens och hans fina hästar! (Och vi är ju utomlands hela tiden.. ;) ) I Maj har jag varit en del av Team Jens Fredricson i 2 år och jag har inga planer på att sluta än! (Det har dock funnits sånna stunder med, men det är en helt annan historia!)
Den här Loppan flyttade också med mig till Skåne


Kyllera

Postat av Anonym: Hej! Hur gör du när du använder kyllera? Borstar du bara av benen först och lindar du på leran efter åt? Berätta gärna i ett inlägg!

Ja innan jag sätter på leran på hästens ben ser jag till att benen är rena från sand, grus och liknande. Blir benen väldigt smutsiga efter den ridits spolas benen av annars borstar jag bara.
Efter det på med lera på de ben som ska ha det. Vissa av hästarna har endast lera fram andra på alla fyra.
Sen blöter jag tidningspapper ordentligt, 1 blad per ben, och sätter det över leran. Och ovanpå det lindas ett stallbandage!Regn

Idag regnar det nere hos oss.. Jens har åkt upp till Strömsholm i veckan så idag har jag ridit! Dom har idag fått gå ett lättare pass i ridhuset, hoppas att det blir bättre väder snart så vi kan rida lite ute :)
Nu ska jag ut i stallet igen, dags att ta in Thelma från skritten och göra hästarna klara för natten!

breathless


Henriksdal, igen!

Ja, jag kunde inte riktigt hålla mig borta utan åkte till tävlingarna på Henriksdal även idag. Men skillnaden var att idag lämnade jag chefen hemma och åkte istället dit tillsammans med Emma, som jobbar här på Grevlunda, och två stycken 4-åringar :)
Pherson II af Thora (Hip Hop  - Cardento) och Main Road (Heartbeat - Irco Marco)


Påvägen hem stannade vi till på apoteket. Det är något som inte riktigt står rätt till med mina muskler för tillfället.. Är trött och öm i musklerna och har dessutom en galen överansträngning i höger armen! Så nu har jag laddat med vitaminer och värktabletter :P
Så här mysigt hade grabbarna det idag ute i vår-solen!


Henriksdal spring tour

Nu är vi tillbaka på Grevlunda efter en toppen helg i Henriksdal :) Fina hästar som trots ös regn hoppade bra även idag! Helgen avslutade Thelma med att hoppa in på en tredje placering i 140!
Här kommer lite bilder från helgen, som alla är fotade av duktiga Victoria Johansson.
Thelma


RubenHenriksdal spring tour

Alla hästarna har varit duktiga idag och börjat helgen bra.
3 av 4 har desutom tagit placering! Cavat vann 125, Thelma 5.a i 135 och Lunatic 7.a i samma klass :)
Ruben laddar


Thelma fick ta emot Cavats blå-gula rosett!


Utstrålning


Prisutdelning, Kungen spanar

Bra start


take a moment and make it perfect

Jag är trött. Sov mega dåligt under natten och har kännt mig som en zombie hela dagen.. Men sånt är livet! Tänker, när jag skrivit klart det här, ta min bok och krypa ner under täcket ihopp om att det blir mer sömn i natt :)
Jag har fått super bra tips på vad ni vill läsa om/vad jag kan skriva om! Tack! Bara att ni kommenterar gör att motivationen stiger :)
Idag har Jens hoppat hästarna, alla 4 har hoppat jätte bra! Som uppvärming fick hästarna hoppa först kryss med bom före på 5,5 m och bom efter på 3 m. Krysset blev sen ett räcke och efter det en oxer. Bra övning som får hästarna att hoppa väl genom kroppen :) Efter det hoppades det en bana och som sagt alla 4 hoppade super bra!
Extra roligt med tanke på att det bär av mot Henriksdal imorgon och tävling fredag, lördag och söndag!
Rubens och Cavat kommer gå mestadels 130 klasser under helgen. Thelma och Lunatic kommer att gå 130-140 klasser!
Cavat och jag har lite olika åsikt ang vilken färg hans huvud ska ha. Jag tycker fux och vitt, Cavat tycker att endast fuxfärg duger fint.. Men efter lite övertalning och några sockerbitar senare så kom han fram till att sålänge jag lät öronen vara kunde jag få tvätta huvudet, nu är bläsen vit som snö och han är redo för årets tävlingsdebut!


Min man


RubenI said burrr..

Det har varit aldelles för kallt i skåne idag.. På förmiddagen kom det även en del snö/hagel, inte helt okej!
Men nu har vi iallafall bestämt oss, vi tävlar på Henriksdals tävlingarna i helgen med alla 4 hästarna :) Tanken var ju att vi skulle lastat och åkt till Lummen men eftersom det har regnat väldigt mycket där och det dessutom ser ut som om det ska komma mer regn ändå bestämde vi oss för att stanna i skåne istället.
Vissa har det bra och kan ligga och slappa när vädret är som värst!

Är inne i lite av vad man kan kalla en motivations-dipp med bloggandet.. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om.
Vad vill ni läsa om? Frågor, tankar, funderingar - allt tas tacksamt emot!


Thelma


Cavaten


London Calling

Ny häst på ingång, klicka HÄR för att läsa mer!

Film från Stjärnborg


Glädje


Lördags mys

Jag har precis kommit hem från Kristianstad där vi har spenderat kvällen! Det blev middag tillsammans med hela teamet som jobbar här på Grevlunda och även dom som jobbar hos Zettermans :) Mycket trevligt och gott!
Idag har solen skinit över Skåne! (Ryktet säger att det snöar i sthlm..) Och hästarna har blivit trimmande på den fina utebanan dom har här nere. (Med oss till skåne har vi Lunatic, Cavat, Thelma och Rubens)
Det är som sagt fortfarande lite oklart vart vi tar vägen efter helgen, men det återstår att se :P
Här är en bild från utomhus SM på Grevagården.
Lina hade inga gummistövlar på så jag och Ida hjälper henne att ta sig till stallarna!

Imorgon ska hästarna hoppas lite, vi hoppas på fint väder så vi kan rida dom utomhus även imorgon! Vi trivs här nere. Jag och hästarna! (Och Jens) Vi tar dagarna lite som dom kommer och passar på att njuta lite extra.
Ni gissade föresten rätt på vilken galning det är som kan så många olika stammar i huvudet. Jens såklart! Han kan förövrigt rabbla stammar på de flesta hästar han träffar på, inte bara dom han känner.. Snacka om att vara intresserad!
Familjen Fredricson (Lisen, Peder och Jens) rider på utebanan.


Inspiration


Vi är pågång..

vi är laddade, vi är tända! Sitter i lastbilen påväg ner till Skåne och poppar gärnet, stämningen är på topp :)
Det är just nu lite oklart vart vi tar vägen eftersom det har regnat väldigt mycket i Lummen och banorna inte är som dom borde. Men vi hoppas såklart på att det hinner torka upp annars rider vi nog tävlingarna som är på Henriksdal :) Nästa destination är iallafall Grevlunda, ska bli väldigt roligt att komma tillbaka dit! Vi trivs där!


RS Dressyrkandidater Emma Öqvist på Flash Dance och Charlotte Wettberg på Allan.

Remonter som precis har hoppat för Jens :) Även fast några av de unga hästarna utbildas av just dressyrkandidaterna får dom en allsidig utbildning där de grundutbildas i både dressyr och hoppning!
Flash Dance: Topaasch - Warsteiner - Bernstein - Ciceron - Barbarossa - Heristal - Magnet Kyff
Allan: Akribori - Sack - Eloge - Galant - Huricane xx - Novarro - Nathan

Kan ni gissa vem som ville ha med stammarna i 7 led?!
En ledtråd är att det inte förekommit något fusk på Blup.se...alltså tagit direkt ur personens huvud..galet!
Alis volat propriis


Visning på hemmaplan

Dags igen, men den här gången på hemma plan. Jag bad Colmar att gå väldigt försiktigt till ridhuset, i regnet och leran (!), så han inte skulle stänka ner sina nyputsade skydd :P Han gick så försiktigt han kunde..
Vi tog skydd mot regnet inne i en av stallarna som finns nere vid röda ridhuset i väntan på Jens.
Och jag har sagt det förut, och kommer förmodligen säga det igen, som han hoppade! Fina häst!!


Colmar vilar sig gärna i form


Eve gör Corriendo Tau fin.
(2007, Corlensky G - Camaro M - Looping - Stanford)


Kvälls-humor i vita stallet!


Snart klar


Det är tråkigt att vänta..


Bilder från visning nr 1

(Bilderna är lånade av Lövsta Stuteri och Seminstation)some people..


Hingstvisning

Colmar var jätte fin idag på hingstvisningen!!
Var någon läsare där och fotade?
Här kommer lite bilder från dagen tagna med min mobil :) Kunde tyvärr varken fota eller filma när Jens red eftersom jag hjälpte till att höja och sänka hinder! (Mest höja ;)
Innan avfärd
Snygging


Snart dags att springa fint :)

Autograf jakt :)


En bra dag avslutades med en lyxshake :)
Imorgon forsätter vi i samma anda, fast den här gången på hemma plan!


Hingstvisning

Colmar glänser, snart är det dags :)


Fixar & Donar

Imorgon bär det ju som bekant av för hingstvisning! Colmar är nyklippt, nybadad och riktigt påskfin :) Ska bli roligt att lasta honom imorgon och se honom gå, han är ju så läcker att kolla på! (vilket rim jag fick till..:)
Bild från när Colmar sist var och visade upp sig!
Då var det clinic i Jälla/Uppsala som gällde.Passade även på att klippa Cavat igår. Första gången han blev klippt sen innan Globen, så det fanns lite päls att klippa bort kan jag lova :P Men som jag nämnde i hans presentation tidigare är att stå still inte en av hans starka sidor så han fick lite hjälp med det. Cavat är den enda av våra hästar som det behövs till vid klippning, alla de andra står som ljus! Men just på honom är det väldigt skönt då det lätt blir farligt när han flyger runt!
Nu är det dags att tacka för mig, för ikväll iallafall! Vi åker mot Lövsta imorgon runt 10.30 och innan det ska Jens rida några av det andra hästarna plus att C ska flätas och putsas blank!
Så God natt!

Men just det!
Grattis till Daniel och fina Jungfru till placeringen i dagens 140 hoppning i Kungsbacka idag, en blå rosett blev det!

Presentation nr 4: Cavat BTB

Cavat är en valack född 2002. Prestige VDL - Pentagon - Chirac - Pompe.
Uppfödare: Birgitta & Torbjörn Bredenlöw. Ägare: B&T Bredenlöw & Interbreed AB.
Cavat har vinster och placeringar upp tom svår hoppning tillsammans med Jens!
Det är ganska svårt att beskriva den här lilla fuxen i ord. Han är en väldigt speciell kille som man nästan måste ha träffat för att förstå :) Han står aldrig still, rullar sig alltid när han kommer in i boxen, tycker väldigt mycket om andra hästar och är ganska mörkrädd!
Jag har haft med mig Cavat på nästan alla tävlingar jag gjort tillsammans med Jens och det tillsammans med hans starka personlighet gör att han har fått en plats ibland favoriterna såklart :)
Cavat hade en väldigt bra år 2011 som han avslutade i Globen tillsammans med Lunatic!
Nu hoppas vi såklart på ett lika bra 2012!

När blev Jesus kristen?

Gick och funderade när jag var ute och gick med Greta idag på eftermiddagen vart tusan alla människor höll hus. Insåg efter ett tag att det faktiskt är Påskhelg och alla "vanliga" människor är ju lediga :)
Idag har det dock varit väldigt tråkigt väder, snöblandat regn hela dagen och allmänt kallt och blött.. Då är det skönt att ha ridhuset nästan precis utanför dörren! Alla hästarna har trimmats och tre har även fått nya skor!
Kvällen tänker jag spendera i soffläge framför TVn, imorgon kör vi igen!
Glad Påsk!
Relaxed

Försov mig imorse, igen! Eller jag stängde rättare sagt av alarmet istället för att trycka på znooze... Men som tur är vaknar den där inbyggda väckarklockan till liv ibland och jag lyckades vakna kl 07.30, tur :)
Dagen har fortsatt väldigt avslappnat och avslutades med middag på Gula Hästen, en restaurang här på området, tillsammans med chefen! Nu tänkte jag bädda ner mig i sängen och kolla på film ihopp om att jag vaknar i tid imorgon!
Greta tycker att vi börjar jobba på tok för tidigt på mornarna..Avslappnat var ordet! Ruben solar :)


Life's good

Kvällen har spenderats i civila (!) kläder på IKEA! Inte varje dag det händer.. Stort tack till bästa Therese som hjälpte mig med det sista i stallet och även red Tysken och Ruben på tur i det härliga vädret :)
Och när vi gick runt där helt civilklädda och allt slog det mig att den gode Havrepappa har så rätt, det blir väldigt kallt när jag måste byta till helt oisolerade kläder.... Uppdraget var dock inte lika civilt utan jag var där för att hitta korgar att ha i sadelkammaren :P Hittade även lite smått och gott till min lägenhet! Bland annat mitt livs första egna blomma! Hur jag ska lyckas hålla den vid liv är ett senare problem, tur att mamma hälsar på lite då och då, men den är väldigt fin där den står på bordet!
Dagen i övrigt har också varit väldigt bra, kall men bra! Red på tur med Jens på eftermiddagen :) Lunatic tyckte att det var galet roligt att få galoppera på galoppbanan, jag kände mig mest som en passagerare som hoppades på att tåget inte skulle komma upp i allt för snabb hastighet.. :P Thelma var dock väldigt missnöjd över att inte få just galoppera snabbt som vinden (hon gjorde galoppjobb igår) och gjorde allt hon kunde för att göra Jens uppmärksam på just detta.. :)
På förmiddagen kollade jag även lite när Daniel hoppade Jungfru (Jungfru tränas och tävlas nu av Daniel Svensson). Hon såg super fin ut! Fina fina fröken Frö :)
Avslutar med en bild på den här fantastiska lilla fuxen, RS Isac!
(Jag blir tårögd varje gång Jens berättar om honom och deras tid ihop!)


Repeat


Walk of the earth

Så här kan en vecka se ut för våra hästar nu när dom tränas inför utomhus säsongen! Det är dock svårt att på förhand bestämma vad varje häst ska göra varje dag eftersom det beror helt på dags formen, det hoppas jag ni förstår :) (Pass nr 1 görs innan lunch och pass nr 2 efter. Känns hästen trött eller ur form under första passet tas pass nr 2 bort)

Måndag: Pass nr 1: Konditionsjobb ute, med mycket intervaller så hästen har ork kvar genom hela passet. Pass nr 2: Lättare jobb ute, skritt/trav.

Tisdag: Pass nr 1: Lättare jobb ute, alla gångarter. Pass nr 2: Tömkörning

Onsdag: Pass nr  1: Markarbete med travbommar och upphöjda galoppbommar. Pass nr 2: Skrittur

Torsdag: Pass nr 1: Longering, så dom får springa av sig lite inför hoppningen. (Bra för tex Thelma och Lunatic som har mycket spring i benen i början av passet.) Syftet är mer att ”rasta” än att arbeta. Pass nr 2: Hoppning

Fredag: Jobb ute, alla gångarter.

Lördag: Vila

Söndag: Dressyr/markarbete

Donna Karan i Arezzo förra året. Där hon även vann alla tre derbyn hon ställde upp i, hon var i topp form!


RSS 2.0