Belgien

Sitter just nu i Belgien och har precis ätit middag! Idag har vi haft stålande sol och väldigt varmt. Hästarna är ridna och alla 3, Lunatic Thelma & London Calling, känns väldigt bra :) I natt fortsätter resan mot St Gallen! Vi njuter!


Off we go

Nu är vi påväg igen! Planen är Belgien och sen vidare till St Gallen, Schweiz, för superligan i helgen! Vi hoppas på bra väder och en repris från La Baule vore ju inte fel :) Håll tummarna för oss och det svenska laget!


fotografering

När vi var i La Baule, Frankrike, fanns det många fotografer på plats!
Det här är några av dom bilder jag beställde med mig hem :) Så roligt att ha bilder på stjärnorna!
Av chefen fick jag även en jätte fin bild på Kungen när han hoppar nationscup, men den har inte kommit än, som jag tänkte ha hemma på väggen i lägenheten. (Tack snälla!)
Dom här 4 bilderna tänkte jag sätta upp i tävlings-skåpet :) Visst är det roligt med bilder?!Lösgalopp

Fick en fråga tidigare vad vi spänner in hästarna med vid longering. Det är väldigt olika vilken typ av inspänning beroende på vilken häst det är. Colmar jobbar tex väldigt bra med en pessoalounge, Thelma jobbar bra med hjälp av en gouge och Lunatic trivs när han är inspänd med chambon :) Så vi har ingen speciell hjälptygel som vi använder på alla utan anpassar efter vad dom går bäst på!
'

Ridsport special


speed up

Jag börjar bli lite lätt rastlös av den här "ledigheten" vi sysslar med just nu, jag och hästarna.. Eller ja hästarna jobbar ju på, det är mest jag som har det lugnt! Så nu är jag just inkommen från en ordentlig powerwalk i backarna tillsammans med Malin iförd mina nya easytone skor :) Väldigt skönt!
Har alltså haft en lugn dag idag med ;) Lunatic fick både igår och idag gå på långtur, även han i backarna. ca 1½ timme har vi varit ute båda dagarna, mest skritt, väldigt mysigt har vi haft det :) Thelma ha fått jobba mycket på lina, vilket hon gör väldigt bra. Idag avslutade vi med att hon fick springa lös i ridhuset, med inspänningarna kvar på, för att hon skulle galopperna med stora galoppsprång utan att skena med huvudet i taket.. Även det gjorde hon bra och verkar tycka det är skönt att få jobba på ordentligt med kroppen!
På eftermiddag kom även hovslagaren och gjorde hästarna fina inför nästa resa, som börjar på söndag!

summertime

Sommaren är verkligen påväg till Skåne och jag älskar det!
Jens kom ner igår eftermiddag och red Thelma och Lunatic, han trimmade även båda två idag innan han åkte upp till Strömsholm igen för att jobba ett par dagar! Båda hästarna är pigga, glada och kändes fina att rida på :)
Både igår och idag har vi haft vardagslyx på hög nivå. Igår kväll packade vi (jag tillsammans med Grevlundas personal) picknick korgen och åkte ner till havet för att spendera kvällen där!
Och idag så tog jag ledigt efter att hästarna var klara och åkte tillsammans med Madde (som jobbar hos Daniel Zetterman) in till Lund för en härlig eftermiddag med shopping och en del fika :) Framåt kvällen anslöt Team Grevlunda och vi avslutade en bra dag med middag på en av Lunds uteserveringar och bio!
Jag passar på att njuta så mycket jag bara kan av att just nu ha det så lugnt :) Imorgon tänkte jag ta en tur ut på båda hästarna och kanske lite longering som andra pass. Båda två har börjat bli lite runda om magen :)

Morgontur

Morgontur på favorit hästen!


Grand Prix

Snyggt va?!Ars gratia artis

Nu finns chansen att bli hopp eller dressyrelev på RS!

Mer info hittar ni HÄR

La Baule!

Lummen och La Baule var verkligen varandras motsatser! Vilken vi såklart uppskattade mycket :) I La Baule gick det dessutom väldigt bra! Det sveska laget slutade trea i nationshoppningen efter att samtliga svenska gjort en felfri andra runda! Thelma överträffade nästan sig själv med att vara placerad i 2 av 3 starter :) Och London Calling, eller Agge som han kallas, och Jens hade en lyckad första tävling ihop! Och som om det inte var nog fortsatte bästa Lunatic att briljera och hoppade helt fantastikt i GP och slutade där på en 7 placering med den andra snabbaste tiden i omhoppningen. Hade han inte haft ett nerslag i omhoppningen hade han slutat på en andra placering. Men 7a är såklart också bra :D Kungen är nu inne på sitt 14onde år och verkar bara bli bättre och bättre! Lycka!
I La Baule stod hästarna i permanenta stallar med vatten precis utanför
och bra möjligheter att spola av hästarna.
(Klicka på bilden för att se den större)


Thelma kom på tredje plats i torsdagens GP kval, 150.

Från stallet ner till banan tog det 5-10 min att gå. Därför var det väldigt skönt att vi hade varsin box nere vid banan att använda när vi tex väntade på omhoppning. Vi broddade även hästarna nere vid banan och då var det skönt att kunna göra det i en box :)


Innan prisutdelningen i GP.
( Vann gjorde Nick Skelton )
Lummen (Slummen)

Jag kan inte påstå att bilderna från Lummen är jätte roliga att kolla på då det mest består av lera... Vi hade tack och lov upphåll från regnet, och till och med lite sol, under nationshoppningarna annars regnade det mest hela tiden vilket resulterade i väldigt mycket lera överallt..

Tillbaka

Nu är jag tillbaka på Grevlunda igen efter att ha spenderat de senaste dygnet i en B-kortlastbil! Lämnade Agge i Enköping och passade sen på att hälsa på mamma i Uppsala innan jag åkte ner till Skåne igen :)
Nu ihelgen är Jens och tävlar i Norrköping med 3 stycken hästar. Colmar, Cavat och Fremantle! Cavat började helgen bra igår med en andra placering i 130, Colmar hade en ner i omhoppningen i 135 och precis utanför placering!
Har fått lite frågor som jag tänkte svara på innan ni får se alla bilder från tävlingarna :)
Postat av Maria: Jag vill veta HUR nervös är du när Jens rider? Framförallt stora tävlingar som La Baule. Svår fråga att ge ett exakt svar på. Innan start, på framhoppning och så, är jag framför allt väldigt fokuserad på att se till att förberedelserna innan starten blir så bra som möjligt. Så då är jag inte särskilt nervös. Men när han väl går in på banan, särskilt i en nationshoppning, kommer såklart nerverna fram. Man vill ju att det ska gå så bra som det bara kan! :)

Postat av Elin: Vad använder du för putsgrejer? Har du något tips för att få det bästa glansiga lädret? Hur många veckor ungefär är ni borta på ett helt år?:) Saknar man inte människor "hemma"?:) Haha, här var lite frågor ;) Jag använder Stübbens lädertvål att rengöra lädret med. Köp bra läder och ta hand om det varje dag! Glöm inte att använda fett/olja vid behov! Jag brukar torka av lädret med en svamp även efter att jag satt på utrustningen på hästen :)
Vet inte riktigt hur mycket vi är borta men många dagar på ett år blir det! Jag ser nog lastbilen mer som mitt hem än lägenheten på Strömsholm. Jo självklart saknar man dom som är kvar hemma, men när jag är hemma så saknar jag ju alla som jag träffar på tävling.. :)

Postat av Karin: Hur lägger ni upp hästarnas träning/tävling/vila? Har ni något system eller anpassar ni efter varje häst, hur trött den blir osv? Vila och träning anpassas väldigt mycket efter hur varje häst känns! De unga hästarna går i regel alltid ut på sommarbete medans de äldre hästarna som tävlar får en lite längre vila när det inte är lika mycket tävlingar.


Det kändes bra att vara tillbaka i Skåne, speciellt när det ser ut såhär ute!


Planer är till för att planeras om

Det blev inte alls något seriöst blogg inlägg igår med bilder från tävlingarna..
Nr 1 för att jag lagt el sladden till lastbilen på något ställe som för stunden verkade passande men nu i efterhand var helt idiotiskt eftersom jag inte hittar den.. Och ingen el betyder inget batteri på datorn!
Nr 2 för att jag kl 4 på morgonen skulle lasta Agge för att sedan köra hem honom till Enköping. (vilket jag fortf håller på med!)
Nr 3 för att jag i hopp om att äntligen få några timmars sömn inser att även plånboken är försvunnen och börjar i total panik leta efter den..
Samtidigt tog jag även hand om stjärnorna som varit och tävlat och försökte organisera någon slags packning på distans då Jens åker med tre hästar till Norrköping och tävlar i helgen :)
Så jag hoppas ni har lite överseende med att bilderna får vänta tills jag är tillbaka på skånsk mark igen!


Lycka!

Som Therese skrev tidigare är vi nu påväg mot Sverige igen efter en galet bra helg i Frankrike! Vi stannar i Tyskland i natt och kör sista biten till Grevlunda imorgon :)
Just nu sitter jag på ett litet hotell i en tysk by och har därför tillgång till internet. (Lycka!)
Passa på att ställ frågor, om ni har några, ang tävlingarna vi varit på. Så bloggar jag mer ordentligt imorgon med massor av bilder från Lummen och La Baule!


Mot Sverige!

Hej! Therese här igen men from i morgon så kommer My tillbaka med massor med bilder från tävlingarna :)
Nu är dom påväg till Sverige igen. Jens är påväg till RS för lite examinationer och
My och hästarna mellanlandar på Pessoas anläggning i Belgien. ( Nice!! )

Ha det fint! 


Update från La boule

Nu kommer en update av goda nyheter!!
Thelma avslutade gårdagen med en 3dje placering i GP kval 150!
Idag var Agge ( London Calling ) nolla i sin start med Jens i 145 :)

Kl 14 var det dags för nationshoppningen. Lisen Bratt-Fredricson, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Henrik Von Eckermann red i laget. I första rundan hade Jens 8 fel, Peder 0 fel, Lisen 4 fel och Henrik 1 fel.
I andra rundan hade alla 0 fel (!!!) och Sverige slutade på en 3dje placering! GRYMT! :)
Belgien vann och Holland kom tvåa.


Glada miner! ( Bilden kopierad från Lisens Facebook )

Mot Frankrike!

Therese här! 
Nu är My och Jens och självklart hästarna påväg mot La boule i Frankrike, framme ikväll :) 
Cavat är påväg hem till Sverige.
Med sig har dom Lunatic, Thelma och den nya hästen London Calling, även kallad Agge :)  
Dom är alla laddade för de fina tävlingarna i La boule! 

En häst som ligger mig väldigt varmt om hjärtat!


Update från Lummen dag 2

Hej Therese här igen! 
Tyvärr ingen andra runda för SWE idag.
En god nyhet är att Jens är uttagen och klar till La boule nästa helg! :) 

Idag har Cavat hoppat 130 med två ner. Thelma felfri 150 och var fin! 
Lunatic felfri i Nationscup och var självklart as grym! Fina häst. 


Kungen i Falsterbo 2011
Update från Lummen

Hej! 
Therese här, My kan tyvärr inte blogga så mycket från Lummen pga av sky höga internet kostnader 
så jag blir uppdaterad via sms så att jag på så sätt kan hålla er uppdaterade :) super bra va?

I Lummen är det lerigt och regnigt.. Endast Lunatic har hoppad idag, Cavats och Thelmas klasser var
inställda! I morgon hoppar alla 3 hästar om vädret är på deras sida. Thelma går 150, Cavat 130.
Kl 14 är det nationscup och då är Lunatic sist ut. (håller tummarna) 
Linda Heed, Daniel Zetterman och Peder Fredricsson rider också i laget.


My och Karin på Nationscup i Hamina, Finland förra året! 
HEJA SVERIGEMot Lummen

Nu har lastbilen sakta men säkert börjat rulla mot Lummen! Cavat, Thelma och Lunatic är med :) uppdaterar så gott jag kan under helgen, håll tummarna för oss!


RSS 2.0