Bra dag

Skrittar av sista hästen för idag, nu lunch! :)


Lyx

Istället för att gå i skritten på eftermiddagen fick stallets stjärna en promenad i solen :) Lyx för både honom och mig!


Uppladdning

Imorgon är det worldcup som gäller!! Vi är laddade till 1000 jag, Jens och Lunatic :) Håll alla tummar ni har!


Istid och Leipzig

Det verkar som om istiden drabbat Skåne! Efter att ha haft vår här nere har vi nu ist alldeles för många minusgrader..
Detta märktes om inte imorse när vi skulle starta lastbilen för att påbörja resan mot Leipzig. Lastbilen strejkade ordentligt och två timmar tog det att få över den på våran sida igen ;)
Nu är vi iallafall på väg! Lunatic, Notchino och Camerone är lastade och redo! Camerone är en ganska ny bekantskap i stallet. Jens red honom som unghäst och har nu fått möjligheten igen :) Spännande och roligt!
Så håll tummarna för oss i helgen igen :) Jag får se om jag kan uppdatera något från tävlingen annars återkommer jag nästa vecka!

Bjuder på en bild på vår nya, fina, 5-åring som bott hos oss en vecka! Vi kallar henne Pepper efter sin lite mer välkända bror Peppermill :)


Nya maskotar

Alla mina hästar har maskotar med sig på tävling :) Så idag när jag spenderade min lediga dag på Ikea, bland annat, så hittade jag två nya kompisar!

Jag tänkte att Notchino ska få kaninen, han har hittills lånat Calidos maskot och vill nog gärna ha en egen ;) Med björnen vet jag inte än..
Men visst är dom söta?


VIP

Det märks ganska tydligt när man kliver in i vårt stall vem det är som är kung.. Lunatic trivs allra bäst med öppen boxdörr med bara en boxguard för (om han fick välja skulle han nog välja helt utan den med..) och är man bäst har man såklart lite förmåner ;)
Vi stänger dörren på nätterna men annars står han så här! Nöjd och glad :)


Snabb update

Jens är på Strömsholm och jobbar några dagar. Idag jobbas alla hästar runt fältet vi har här, dags att börja jobba upp konditionerna inför utomhus säsongen :)
Bjuder på en bild på vår fina ridbana härom dagen, vårkänslor!


Smygtitt

Har fått önskemål om foton på gården där vi nu håller till! Fixar det så fort vi har en dag utan regn ;)
Stall och sadelkammare får ni hålla till godo ett tag till då vi fortfarande renoverar och fixar fullt! Det ska bli fantastisk skönt (och snyggt) när allt är klart.
Under tiden bjuder jag på en bild från stallgången. Jag älskar bett, speciellt gamla bett, jag tycker dom är så snygga och har dom gärna framme! Av dom betten ni ser på bilden har inget blivit använt under min tid hos Jens.. ;)
Men visst är dom fina?


I'm a hardrocker yes I am


Lite svar

Roligt med så mycket frågor! Jag svarar så gott jag kan, tveka inte att fråga mer om ni saknar något :)
 
Hur skulle du beskriva dig själv som person? Är du annorlunda på tävlingar än vanligt? Väldigt envis och noggrann. Har väldigt svårt att göra något halvdant, ska något göras ska det göras ordentligt. Skulle också säga att jag är väldigt lojal mot dom som står mig nära och är för det mesta ganska glad :) Jag kan inte svara på om jag ändras när jag åker iväg men jag tror inte det!
Hur fick du jobbet hos Jens? Genom en gemensam bekant i Uppsala, Mats Samuelsson.
Hur var de första veckorna att jobba för Jens & hur lång tid tog det att komma in i rutinerna? Skulle någon sluta eller du var där själv? Jag var väldigt nervös.. Kommer ihåg att när jag satt på tåget på väg ner att jag ville hoppa av flera gånger :) Jag började hos Jens för att han just då sökte personal och jag jobbade ihop med 2 personer till.
I inlägget "årets häst", på första bilden, vad är det för padd under sadeln? Det är en kilpadd i gelé, som går att köpa hos Equalityline.
 

Vilka ingår i team JF? Oj, det är alldeles för många för att nämna alla vid namn. Så som våranhästägare, sponsorer, veterinär, hovslagare, tandläkare, kiropraktor/massör, tränare och såklart alla här hemma som får vardagen att fungera :)
Vet du varför Daniels hästskötare slutade? Har han hittat en ny? Vilken Daniel menar du..? 
Hur länge tror du att du kommer jobba för Jens? Jag har sagt att jag ska jobba med det här sålänge som jag tycker att det är roligt. Och hos Jens både trivs jag väldigt bra och har, för det mesta, också väkdigt roligt. En bra kombination som jag tror kommer göra att jag stannar ett tag! Exakt hur länge är väldigt svårt att svara på.
När du lindar för ridning använder ni paddar? Fleecelindor eller lindor som är halva fleece halva elastiska? Både och! Men vi använder oss mest av dom som är hälften hälften :) Alla hästar lindas fram vid allt arbete förutom hoppning och jag tycker att dessa lindor är både bra och lätta att använda. Vi använder oss också av lindor i endast fleese, dom används med padd under.
Hur är Jens som person? Hur är Jens som chef ? :) Slår ihop dom här två frågorna då det kommer bli ungefär samma svar ändå :) Jens har många styrkor. Han är väldigt intresserad av det han gör, otroligt hängiven. Har lätt för att motivera och engagera folk i sin omgivning. Som chef skulle jag även säga att han är hård men rättvis ;) Jag trivs väldigt bra att jobba både för och tillsammans med honom.
Hur ser tävlingsplaneringen ut för nästa år? Är de bestämt, ifall han kommer rida världscupen något? Tävlingsplanen för våren är ännu inte helt spikad men vi kommer få rida fler WC-tävlingar och målet är finalen i Scandinavium!
Kan man få följa med en dag på jobbet, helst en tävling, i bilder? :) Absolut! Kan försöka ordna från både hemma och tävling. :)
Jag undrar förstås vad som hänt sen sist? Förutom att vi har flyttat verksamheten ner till Skåne så rullar det mesta på som vanligt!
Kommer du fortsätta att jobba för Team JF under våren? Ja, de kommer jag att göra! :)
Vad satsar du på för kläder i vår? Jag har en känsla att jeans och tröja kommer fortsätta att vara hett under våren 2013. Med ett par Ariatskor och en keps till kommer outfiten att vara komplett!
 
 
Favoritfilm? Favoritfilm som handlar om fiskar? På fråga ett svarar jag Hitta Nemo, på fråga två svarar jag Hitta Nemo i 3D. :)
Vilken är din favorit hästskötar-kompis?
Jag gissar på att jag åker på styk om jag inte svarar Madde...? ;)
Vad skulle du göra om du hade oändligt med pengar?
Jag skulle börja med att ge till mina föräldrar och syskon. Ordna en storslagen fest och köpa ett gäng fantasiska hästar!
Vad äter hajar?
Fiskar är vänner, inte mat..?
Vilken människa på jorden skulle du helst gifta dig med?
Wade i Heart of Dixie utan att tveka ;)
 
 

RSS 2.0