Jens gästbloggar!

Glädjen som jag känner när hästarna utvecklas i det vardagliga dressyrarbetet, skrittar nöjda och genomsläppliga efter ett ridpass. Det är belöningen för ryttarens hårda arbete! Jag tror att det är viktigt att finna tillfredställelse i det vardagliga arbetet med hästarna för att få en tillräckligt bra kvalitet på utbildningen.
Att vara motiverad, noggrann och framgångslysten när man är på internationella topp tävlingar är inte så svårt. Men att hålla en hög nivå på hemma arbetet är desto svårare. En duktig tränare är ett bra sätt att utveckla nivån och att skapa utveckling i hemma arbetet. Ett annat sätt är att rida tillsammans med skickliga ryttare som man kan diskutera ridningens mysterier med. Det finns många vägar till att uppnå samma mål!
Kyra beskriver det som ett berg där man har samma utsikt på toppen men vägen dit ser olika ut beroende på vart man börja bestiga berget.
Det är också viktigt att arbeta hästarna efter ett tydligt system och att varje ridpass utgå efter det systemet. Men också att kunna anpassa ridpasset efter hästens utbildning och form för dagen!
Ett dåligt system är bättre än inget system alls!
Ride on, Jens.


På bilden ser ni Jens, på Cavat, tillsammans med hopplandslagets tränare Hans Horn.
Som förövrigt kommer hit till RS nu i veckan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0