Dålig uppdatering!

Eftersom vi saknade el i lastbilen, under nästan hela helgen, så har telefoner, dator och kamera varit sten döda...därav den dåliga uppdateringen/fotograferingen!
Men på Lördagen gick iallafall alla 4 hästarna 140 klassen. Lunatic och Jungfru gjorde två toppen rundor och båda två med noll fel. Colmar gjorde också en topp runda men fick tyvärr med sig en bom på vägen. Cavat slutade på 8 fel.
Anledningen till att ingen av hästarna går den stora klassen den här helgen är att Lunatic och Cavat bara var med för att förberedas för att gå Globen nästa helg. Jens ville få bra rundor med sig men red inte mot klockan! Jungfru är en häst med otrolig spänst och förmåga men är så ny i stallet, endast hennes andra tävling med oss. Colmar är nog hästen i stallet som kan hoppa absolut högst av dom alla men är än så länge bara 7 år och förbereds fortfarande för de stora uppgifterna :)
Idag, söndag, fick Jungfru och Lunatic stå över hoppningen helt eftersom dom gjorde så bra rundor igår. Colmar och Cavat fick gå dagens första klass, en 140 hoppning. Båda gick i mål med noll fel och avslutade helgen på ett bra sätt!
På onsdag kväll bär det av mot Globen tillsammans med Lunatic och Cavat!
Då lovar jag både bättre uppdatering och fler bilder.
Två damer som kan konsten att slappna av...:)


Kommentarer
Postat av: thereseolsson

Duktiga hästar!

2011-11-21 @ 09:02:07
URL: http://thereseolssons.blogg.se/
Postat av: Anonym

står inte hästarna på halm? :(

2011-11-21 @ 15:08:03
Postat av: My

Nej hästarna står inte på halm. De fodras med hö/hösilage morgon, eftermiddag, kväll och får några kilo halm vid lunch fodrig att tugga på!

2011-11-21 @ 18:44:23
Postat av: Anonym

tycker det är trist att tävlingshästar som står inne så många timmar om dygnet inte får möjlighet att ha halm. men mycket är väl en bekvämlighetsfaktor hos ägare plus även utrymme/hantering antar jag.

2011-11-21 @ 20:42:02
Postat av: My

Det kan man absolut tycka. Alla våra hästar går i hage varje dag, även hingsten som för övrigt har fri tillgång till mat.. Hästarna fodras med täta mellan rum dagtid med både strå och kraft foder! Jag anser att alla våra hästar, och även Ridskolans hästar, allihop mår bra, både fysiskt och psykiskt, "trots" att dom står på spån... Många hästar som står ute hela dagarna, på höst och vinter, står ju ofta i grushagar eller hagar utan gräs. Dessa hästar har ju inte heller tillgång till halm dagtid?

2011-11-21 @ 22:30:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0